Date: 08/September/2017

MoH logo1

ព័ត៌មានស្តីពីការបង្ការបញ្ហាសុខភាព បណ្តាលមកពីការពុលអាហារ និងពុលស្រាក្នុងកំឡុងពិធី បុណ្យកាន់បិណ្ឌនិងភ្ជុំបិណ្ឌ

ដើម្បីចូលរួមបង្ការសុខភាព ដែលបណ្តាលមកពីការពុលចំណីអាហារ និងពុលស្រា នាឱកាសដែលបងប្អូន​ប្រជាពលរដ្ឋអញ្ជើញ​ចូលរួម​ក្នុងពីធីកាន់បិណ្ឌនិងភ្ជុំបិណ្ឌដែលប្រព្រឹត្តទៅចាប់ពីថ្ងៃទី០៦ ខែកញ្ញា ដល់ថ្ងៃទី២០ ខែកញ្ញា​ ឆ្នាំ២០១៧ នេះ ក្រសួងសុខាភិបាល នៃព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា សូមអំពាវនាវ​ដល់​សាធារណជនទាំងអស់ឱ្យចូលរួម​អនុវត្តន៍ វិធាន​ការបង្ការដើម្បីសុខភាពល្អ ចៀសផុតពីបញ្ហាសុខភាពបណ្តាល​​មកពីការពុលអាហារ ពុលស្រា និងជំងឺឆ្លងផ្សេងៗ ដែល​បង្កឡើង ដោយចំណីអាហារគ្មានអនាម័យទឹកកខ្វក់ ដែល​មាន​មេរោគបាក់តេរីវីរុស ប៉ារ៉ាស៊ីតឬ​សារធាតុគីមី ។...

Read more: សេចក្ដីជូនព័ត៌មាន របស់ក្រសួងសុខាភិបាល នៃព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា

Date: 06/September/2017

5tips safeFoodក្នុងពិធីបុណ្យកាន់បិណ្ឌកំពុងបន្ត និងពិធីបុណ្យភ្ជំបិណ្ឌ រយៈពេល៣ថ្ងៃនឹងឈានមកដល់ ក្នុងអំឡុងពេលនោះប្រជាពលរដ្ឋយើង មានការជួបជុំនៅតាមវត្តអារាម និងនៅគេហដ្ឋានដោយសប្បាយរីករាយ តែនាយកដ្ឋានប្រយុទ្ធនឹងជំងឺឆ្លងមានការបារម្ភចំពោះសុខភាពរបស់បងប្អូនក្នុងកំឡុងពេលនេះ ដូច្នេះដើម្បីបង្ការការចម្លងមេរោគជាយថាហេតុ ដែលបណ្តាល មកពីការធ្វេសប្រហែសក្នុងការទទួលទានចំណីអាហារដែលខ្វះអនាម័យ ការចម្អិតអាហារ និងទុកដាក់ចំណីអាហារមិនបានត្រឹមត្រូវ ដែលអាចបណ្តាលឲ្យពុល ដែលភាគច្រើនមាន រោគសញ្ញាដូចជា៖ ក្អួត ចង្អោរ រាគ រាគមួលជាដើម ហើយអាចបណ្តាលឲ្យមានគ្រោះថ្នាក់ដល់ ជីវិត ។ ដូច្នេះដើម្បីចៀសវាងគ្រោះថ្នាក់ខាងលើ និងចៀសវាងការខាតបង់ពេលវេលានិងថវិកា នាយកដ្ឋាន មានកិត្តិយសសូមជម្រាបជូនសាធារណជនទាំងអស់ពីវិធានការដ៏សមញ្ញ សម្រាប់អនុវត្តន៍ដូចតទៅ៖
១. ប្រើប្រាស់ទឹកស្អាត និងម្ហូបអាហារដែលស្អាតជានិច្ច
២. ត្រូវលាងដៃនឹងសាប៊ូ មុនពេលនិងអំឡុងពេលរៀបចំម្ហូបអាហារ មុននិងក្រោយពេលបន្ទោរបង់
៣. លាងបន្លែ ផ្លែឈើឲ្យបានស្អាតមុនបរិភោគ
៤. សំអាតសម្ភារះប្រើសំរាប់ចម្អិតម្ហូបអាហារឲ្យបានត្រឹមត្រូវ
៥. ចម្អិតអាហារឲ្យបានឆ្អិនល្អ ជាពិសេសសាច់ សត្វស្លាប ស៊ុត និងអាហារសមុទ្រ
៦. ទុកដាក់អាហារឆៅនិងឆ្អិនដាច់ដោយឡែកពីគ្នា
៧. មិនត្រូវរក្សាទុកអាហារជាច្រើនថ្ងៃទេ ទោះជាស្ថិតក្នុងកម្រិតសីតុណ្ហភាពសុវត្ថិភាពក៏ដោយ
ក. បើយើងរក្សាអាហារទុកក្នុងប្រព័ន្ធត្រជាក់ គឺត្រូវឲ្យនៅក្រោមសីតុណ្ហភាព ៥អង្សាសេ
ខ. បើយើងរក្សាអាហារទុកក្នុងប្រព័ន្ធកំដៅ គឺត្រូវឲ្យលើសពីសីតុណ្ហភាព ៦០អង្សាសេ
៨. កុំប្រើប្រាស់ចំណីអាហារហួសកាលកំណត់ប្រើប្រាស់
ពត៌មានបន្ថែមឬចង់រាយការណ៏សូមទូរស័ព្ទទៅលេខ 115 ដោយមិនគិតថ្លៃពីទូរស័ព្ទគ្រប់ប្រព័ន្ទ ។

Date: 29/August/2017

Spot CNM៖ សូមបងប្អូនដែលធ្វើដំណើរចំណាកស្រុក ទៅរស់នៅជិតព្រៃឬក្នុងព្រៃ ឬក៏បងប្អូនធ្វើការងារចល័តចេញចូលព្រៃ ពេលបងប្អូនសង្ស័យខ្លួនថាមានជំងឺគ្រុនចាញ់ សូមបងប្អូនរកកន្លែងព្យាបាលឲ្យបានសមស្រប ដើម្បីទទួលការព្យាបាលជំងឺគ្រុនចាញ់ឆាប់ជា និងមិនខូចសុខភាព ហើយម្យ៉ាងទៀតដើម្បីកាត់បន្ថយ ការស៊ាំថ្នាំ គ្រនចាញ់ផង ។ កន្លែងព្យាបាលជំងឺគ្រុនចាញ់សមស្របរួមមាន មន្ទីរពេទ្យ មណ្ឌលសុខាភាព ប៉ុស្តិសុខភាព និងអ្នកស្ម័គ្រចិត្តភូមិព្យាបាលជំងឺគ្រុនចាញ់ ។ សូមទស្សនាភាពយន្តខ្លីអប់រំស្តីអំពីជំងឺគ្រុនចាញ់ ។ ពត៌មានបន្ថែម ឬចង់រាយការណ៏សូមទូរស័ព្ទទៅលេខ 115 ដោយមិនគិតថ្លៃពីទូរស័ព្ទគ្រប់ប្រព័ន្ធ ។

Malaria 29 08 17

Date: 24/August/2017

ប្រទេសជិតខាងយើងកំពុងមានការរាតត្បាតជំងឺគ្រុនឈាម ដើម្បីបង្ការកុំឲ្យប្រទេសយើងផ្ទុះជំងឺគ្រុនឈាម សូមបងប្អូនចូលរួមទាំងអស់គ្នា ក្នុងការបំបាត់ជំរកដង្កូវទឹក ការពារកូនកុំឲ្យមូសខាំ និងនាំកូនទៅពេទ្យជាបន្ទាន់បើសង្ស័យថាមានជំងឺគ្រុនឈាម ។ បើបងប្អូនឃើញជំងឺគ្រុនក្តៅច្រើនខុសធម្មតាក្នុងភូមិ ក្នុងមូលដ្ឋានបងប្អូន សូមផ្តល់ពត៌មានទៅមន្រ្តីសុខាភិបាល នៅជិតបងប្អូនបំផុតឫរាយការណ៏តាមលេខទូរស័ព្ទ 115 ។

Dengue 03072017

Date: 21/August/2017

ថ្ងៃទី ២១ ខែ សីហា ឆ្នាំ ២០១៧ លោកវេជ្ជ. កែវ វណ្ណៈ ប្រធានមន្ទីរសុខាភិបាលខេត្តត្បូងឃ្មុំ និងមន្រ្តីកម្មវិធីប្រយុទ្ធនឹងជំងឺគ្រុនឈាម ព្រមទាំងមន្រ្តីស្រុកប្រតិបត្តិក្រូចឆ្មារ មេភូមិ ប្រជាពលរដ្ឋ និងសិក្សានុសិស្យ បានចូលរួមផ្សព្វផ្សាយការបង្ការជំងឺគ្រុនឈាម។

Dangue 082017 1sm  Dangue 082017 2sm  Dangue 082017 3sm  Dangue 082017 4sm  Dangue 082017 5sm