Date: 25/Jan/2017

លោកវេជ្ជ. លី សូវ៉ាន់ ប្រធាននាយកដ្ឋានប្រយុទ្ធនឹងជំងឺឆ្លង បានចុះពិនិត្យច្រកទ្វារអន្តរជាតិត្រពាំងផ្លុង និងច្រកទ្វេរភាគីដារ ខេត្តត្បូងឃ្មុំ ដើម្បីពង្រឹងវិធានការបង្ការនិងទប់ស្កាត់ជំងឺឆ្លងនៅតាមព្រំដែន និងណែនាំឲ្យសហការជាមួយស្ថាប័នពាក់ព័ន្ធបំរើការងារ តាមព្រំដែនពង្រឹងការត្រួតពិនិត្យអាហារទំនិញនាំចូល និងវត្ថុធាតុដើមនាំចូល ព្រោះកន្លងមកនេះមានការផ្ទុះឡើងនៃការពុលចំណីអាហារមានការកើនឡើង ដោយសារការរៀបចំ ទុកដាក់មិនមានអនាម័យ និងវត្ថុធាតុដើមរៀបចំអាហារមិនមាន គុណភាព និងមានជាតិពុល ៕

Tbong Khmum1.sm  Tbong Khmum2.sm  Tbong Khmum3.sm  Tbong Khmum4.sm  

Date: 17/Jan/2017

សេចក្តីណែនាំរបស់ក្រសួងសុខាភិបាល សម្រាប់ពង្រឹងការត្រួតពិនិត្យអនាម័យ និងសុវត្ថិភាពចំណីអាហារ​នៅតាមបណ្តារាជធានី-ខេត្ត៖

សូមអានខ្លឹមសារដើមទាំងស្រុងនៃសេចក្តីណែនាំនេះ​ ដូចមានភ្ជាប់ជូនមកជាមួយ។

Guideline food safety.sm

Date: 16/Jan/2017

បទសម្ភាសន៍ទាក់ទងនឹងស្រាថ្នាំពិតជាជួយសុខភាពមែនទេ?

សូមស្តាប់ការពន្យល់បកស្រាយ របស់លោកវេជ្ជ លី សូវ៉ាន់៖

Interview 11

Date: 16/Jan/2017

កន្លងមកថ្មីៗនេះ នាយកដ្ឋានប្រយុទ្ធនឹងជំងឺឆ្លង ទទួលបានរបាយការណ៌ពីមន្រ្តីសុខាភិបាលថ្នាក់មូលដ្ឋានពីករណីពុលចំណីអាហារបណ្តាលមកពីចំណីអាហារមួយចំនួនដូចជា ពុលនំបញ្ចុក ពុលនំប័ុងប៉ាតេ ពុលបាយកញ្ចប់សាច់ជ្រូកឫសាច់មាន់ ។ ល ។ យើង រកឃើញថាភាគច្រើនពុលចំណីអាហារបណ្តាលមកពីរៀបចំខ្វះអនាម័យ ឫ រក្សាទុកមិបានល្អត្រឹមត្រូវ ឫទុកដាក់ក្នុងចន្លោះសីតុណ្ហភាពគ្រោះថ្នាក់ ។ ដើម្បីសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ និងកុំឲ្យខាតបង់មុខរបរ សូមបងប្អូនអានសារណែនាំគន្លឹះអប់រំសុខភាព សង្ខេបនៅខាងក្រោមនេះ ៕
ពត៌មានបន្ថែមទូរស័ព្ទ ១១៥
អ្នកនាំពាក្យក្រសួងសុខាភិបាល។

5tips safeFood.sm